Cristiano Ronaldo – En superstjärna med aptit för poker

pokerspel

Om man kollar runt på internet så märker man snabbt hur många internetsidor för spel det finns som erbjuder sina kunder en plats runt diverse pokerbord. Detta är inte så konstigt då kortspelet poker funnits med länge och byggt upp en väldigt stor spelarbas. Men det är inte förrän det senaste årtiondet som renodlade pokersidor börjat komma fram på riktigt. Idag har vi stora internetsidor så som 888poker, Unibet eller den största av dem alla: PokerStars.

Dessa hemsidor har gjort sig kända genom att bara fokusera på kortspelet poker och kan därför både utveckla den och erbjuda sina kunder en uppsjö av olika varianter och bord i olika insatsvalörer. Men vad som gjort så att PokerStars har blivit en jätte inom detta området är deras förmåga att knyta till sig stora namn som agerar som ambassadörer. I deras framfart har de lyckats knyta till sig stora fotbollsstjärnor så som Gigi Buffon, Neymar Jr men de tog till den största trumman när de under maj 2015 lanserade sitt nyaste tillskott till PokerStars stallet: Cristiano Ronaldo.

En marknadsföringskampanj som saknar matchning

När de presenterade Cristiano Ronaldo så var det många som höjde på ögonbrynet. Men från PokerStars synvinkel så är det väldigt enkelt att förstå varför de ropade ut sin glädje. Genom att man kan marknadsföra sin egna produkt genom Cristiano Ronaldos olika sociala medier så når man ut till en stor mängd människor, eller rättare sagt över 130 miljoner människor. När han presenterades så räknade man att han hade 103 miljoner följare på sin facebooksida medan han också hade 35,5 miljoner följare på mikrobloggen Twitter. Detta gjorde att denna typen av marknadsföringskampanj är svår att matcha.

Cristiano Ronaldo har alltid haft ett gott öga för poker

Likt många andra stjärnor så har de oftast någon form av spel för att få tiden att gå. När man pratar om Atletico Madrids storstjärna Antoine Griezmann så har han fattat tycke för Battle Royal-spelet Fortnite och i Cristiano Ronaldos fall så har han öppet sagt att han gillar att sätta sig runt ett pokerbord med jämna mellanrum. Som han själv säger i en intervju med PokerStars: ” Jag började spela poker för några år sedan, och jag älskar tävlingen, strategin och hur roligt det är. Jag ser fram emot att ta mitt spel till internet och onlinepokerborden och träffa mina fans man mot man.”.

Med sitt samarbete med PokerStars kan vi förvänta oss att vi kommer se honom närvara vid de stora turneringarna som bolaget anordnar och då finns det även chans att möta honom runt pokerbordet.

Ett beslut som fått mycket kritik

Efter att detta samarbete blev officiellt så var det många röster som höjdes om att detta är ett väldigt stort felsteg av världsstjärnan. Detta är för att många av hans följare är ungdomar som är lätta att påverka och genom detta samarbete kommer det leda till att många spelar bort sina pengar i förhoppning om att stöta på Cristiano Ronaldo inne i ett pokerrum. Men Cristiano Ronaldo tar själv kritiken med ro och säger att även om han är en stor offentlig figur så är det upp till var och en att inse sina begränsningar. Att han ingår i ett sådant samarbete är för att han själv älskar poker och det är hans val att ingå i deras stall av den anledningen.